Rust, reinheid, regelmaat

Rust, reinheid, regelmaat

De 3 r’en.. Het klinkt zo simpel, maar dat is het eigenlijk ook.

Rust reinheid en regelmaat ik zorg ervoor dat alle 3 voldoende aanwezig zinn. Niet alleen bij mij maar ook bij Jos.

Rust: voldoende slapen, genoeg ontspanning. Het zorgt echt voor rust in je lijf. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Neem de tijd om een boek te lezen, om de planten buiten water te geven. Samen relaxed op de bank een filmpje kijken of gewoon echt even helemaa l niets.

Reinheid: tja we zijn nu sinds 2 weken bezig met gezonder te eten. Een keer in de week iets ongezonds en de rest van de dagen echt gezonde maaltijden. Beter voor je lichaam, voor de lijn en je stoelgang! Genoeg drinken en een poging doen om te bewegen. We kopen iedere week weer voldoende fruit in de winkels zodat wij ook weer aan onze fruit behoefte voldoen. Het is zo simpel maar je moet het wel doen. Hoe laat we allebei ook thuis zijn door de week er word gewoon gekookt. Ook als dit betekend dat we daardoor pas om 8 uur eten wat de afgelopen week 2 keer gebeurd is. Jammer dan.. Niet meer de frituurpan aan zomaar op een doordeweekse dag. Het werpt zijn vruchten af, zijn allebei al bijna 2 kg afgevallen.

Regelmaat: ik denk dat wij ook eindelijk wat regelmaat betreft een goed ritme hebben. Ik ga op doordeweekse dagen als het even meezit op tijd naar bed. Zorg dat ik voldoende nachtrust heb gehad zorgt er voor dat ik een goede dag heb! Van dinsdag tot en met vrijdag sta ik om half 7 op ook al moet ik pas rond half 9 weg van huis. Op mijn gemak ontbijten een kopje koffie drinken, douchen aankleden en dan op naar het werk. Alleen in het weekend schiet dit niet bepaald op want uitslapen…. Daar hou ik, zolang het nog kan, toch wel heel erg van.

Ja dus dat…. 3x de letter R, het lijkt zoiets simpels en dat is het ook. Maar als je je er even in verdiept en er over na gaat denken kom je erachter dat het je weken heel prettig maakt.

dus even iets anders…. Na 3 weken non stop gezocht te hebben op internet naar vakanties is het mij eindelijk gelukt. Jos en ik kwamen er samen bijna niet uit waar we naar toe zouden gaan. Word het Griekenland? Nee, niet slim met het dreigende faillissement. Word het Tunesië of Egypte? Nee, te gevaarlijk nu. Macedonië? Het zal daar heel mooi zijn maar nu met die politieke crisis ook niet bepaald slim om naar toe te gaan.dominicaanse republiek? Leuk, maar saai. Er word afgeraden om van het resort te gaan ivm veiligheid. Wil ik dat? Een week lang alleen maar op het strand liggen tussen een hele meute andere mensen? Nee… Laat mij dan maar thuis. Spanje? Zuid-Spanje is zo verschrikkelijk duur… De hotels zijn voor een Europees land echt onbetaalbaar want voor dat geld kan je zoveel meer. Uiteindelijk zag ik donderdag ochtend op de website van Arke een aanbieding voor Kaapverdië. Jos had het al een aantal keren gezegd maar voor 8 dagen Kaapverdië betaalde je al snel 1000 euro per persoon!!!! Ja daaaaag voor 8 dagen… Er zijn grenzen hoor. Maar afgelopen donderdag was my lucky day. Zo eigenwijs als ik was ging ik toch kijken of er aanbiedingen waren en die waren er zowaar!!! Snel overlegd met Jos en besloten dat we ’s avonds de vakantie zouden gaan boeken. We gaan naar Kaapverdië!!! Maar het eiland Sal! Het is er zo verschrikkelijk mooi… Althans als ik de foto’s mag geloven. Ik heb de eiland Tour al geboekt scheelt ons weer een auto huren want alles is op loopafstand van het hotel. Jos wil nog een quad huren, zie je mij al zitten? Hahahaha. Het worden 8 fantastische dagen dat weet ik nu al… We zijn hard aan het aftellen en gaan langzaam de belangrijke spulletjes al aanschaffen zodat we dat niet op het laatste moment hoeven te doen. Voor Jos moeten we nog op zoek naar een snorkel set aangezien hij er geen 1 heeft… En snorkelen?? Dat gaan we denk ik heeeeeel veel uren doen!

we hebben er nu al zoveel zin in…. Ik kan niet wachten. Acht dagen de tijd om mijn hoofd te legen op een heerlijk bounty eiland!

image

image

image

image

image

Liefs

(0)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *