Weer terug bij af..

Weer terug bij af..

21 november..

We zijn een paar dagen verder na mijn laatste blog, maar er is veel veranderd. De opbouw qua werkuren op het werk is veel te snel gegaan. Deze week moest ik alweer 6 tot 8 uur gaan werken.. Ik voelde aan mijn lichaam dat er een noodkreet werd verzonden.
Gisteren ben ik compleet gek geworden.. het werd zwart voor mijn ogen en ben naar buiten gerend. 1,5 uur non stop gehuild… Wat zullen mijn collega’s wel niet gedacht hebben…
Na gesprekken mocht ik eindelijk naar de arbo arts. Ik voel mij onbegrepen, heb het gevoel dat zij mij niet geloven.
Begin van de middag heb ik eindelijk toestemming gekregen om naar huis te gaan, kapot van emoties.

Gisteren was een drukke dag… De dag begon met een bezoek aan de osteopaat. Hij vertelde mij dat normaal gesproken de stress klachten die ik heb na 3 behandelingen wel weg zijn, hij kwam erachter dat ze bij mij nog steeds aanwezig zijn.. Wist ik zelf wel van tevoren want de hoofdpijn en de duizeligheid kwamen langzaam gewoon weer terug, en dit keer kwamen de hartkloppingen er ook nog bij. Zijn conclusie.. ik heb een burn out, ik ben letterlijk opgebrand en moet snel rust zien te krijgen voordat het straks nog erger word. Heb liggen huilen op de behandeltafel.. ik snap niet wat er met me aan de hand is maar nu er voor de 100ste keer een naam aangekoppeld word ben ik daar zo blij mee.
Na deze afspraak ben ik doorgegaan naar de huisarts.. ben lang binnen geweest, veel gehuild en hem gesmeekt voor iets waardoor ik kan slapen.. Hij weigerde dit omdat dit vaak veel dingen alleen nog maar erger maakt.. Mijn moeder heeft uiteindelijk melatonine voor me gehaald, helaas heeft dit er niet voor gezorgd dat ik goed geslapen heb vannacht, kwestie van geduld hoop ik.

Gister middag ben ik samen met Jos naar de arbo arts geweest. Een hele zoektocht. In het distributiecentrum van de C&A.
Precies om half 4 kwam deze man mij halen om mijn verhaal aan te horen. Heb een half uur non stop gepraat, gehuild, geluisterd.
Eindelijk werd ik geloofd, eindelijk erkenning, eindelijk iemand die mij verteld dat ik wel degelijk toe ben aan een time-out… Tranen van geluk en verdriet.. vechten om ervoor te zorgen dat mensen je geloven.. want vanaf de buitenkant zie je niets aan me..
De afspraak is nu dat ik aankomende week nog thuis blijf, probeer uit te rusten en mijn hoofd leeg maak voor zover dat lukt in een week.. Einde van volgende week kijken we verder, plakken we er nog een week rust aan vast, of beginnen we met opbouwen. En dit keer word er eindelijk wel goed opgebouwd… Er word begonnen met 2 uurtjes per dag, en dan per 1 of 2 weken 1 of 2 uur erbij.. Ik krijg tijd voor mijn afspraken die ik zal hebben bij PsyQ, al moet ik de intake nog krijgen..
Meneer zag de ernst van mijn situatie in.. Ik kan niet uitleggen hoe opgelucht ik ben..

‘You can’t start the next chapter of your life, if you keep re-reading the last one’

 

C.

 

 

(1)

2 gedachten over “Weer terug bij af..

  1. Lieve Charlotte,
    Wat heb je het nou toch moeilijk.
    Ik hoop dat je gauw weer de vrolijke en gelukkige Charlotte bent.
    Ik denk aan je. xx Heleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *