De medische molen

De medische molen

31 oktober 2016

we hebben een afspraak in umc Utrecht bij Dr. Van Buul. We hebben een gesprek van ruim een uur die bestaat uit miljoenen vragen, een echo, weging en meting. Al direct heb ik een heel fijn gevoel bij dr. Van Buul. Hele lieve vrouw die luistert en raad en tips geeft. Na het gespreks mag Jos nog even zijn “zwemmers” achterlaten en we moeten beide nog bloedprikken. Na anderhalf uur lopen we het ziekenhuis weer uit. Een hoofd vol met informatie die wij nog even moeten laten bezinken….

we gaan naar huis… de dokter zag tijdens de echo dat mijn eisprong deze week zou zijn. Vol goede moed gaan wij die week weer aan de slag… dit kan zomaar de laatste keer zijn dat wij de natuur z’n werk kunnen laten doen.

ik ben bang.. zelfs na het gesprek met de arts ben ik bang. We hebben geen garantie dat wij na deze behandeling een kindje zullen krijgen. Er is een grote kans dat er geen 1 gezond embryootje tussen zit. Ik wil daar echt niet aan denken.

een week later zeg ik Jos dat ik denk dat ik zwanger ben. Ik merk dit na zoveel keren al heel vroeg of misschien ben ik er wel teveel mee bezig. Een aantal dagen voor mijn verwachte menstruatie doe ik de eerste test en die is positief. Een hoop dozijn testen later, verdeeld over 2 weken heb ik alweer door dat her foute boel is. de natuur wil echt niet. We besluiten voor nu het op te geven op deze manier. de spanning, het afwachten …. verschrikkelijk!!

op 3 december vertrekken we naar Spanje. Op familie bezoek bij m’n vader en Leontine. Erg leuke dagen gehad. Terwijl we in Spanje zijn en ik mijn mail check op 5 december zie ik een email van Maastricht. De PGD test is klaar…. het is zover. Utrecht word op de hoogte gebracht en nu gaat het balletje echt rollen.

als wij thuis komen op 6 december liggen er al wat brieven klaar van het ziekenhuis waarin staat dat de test klaar is en we op de wachtlijst staan. Ondertussen heb ik al een aantal keren contact gehad met dr. Van Buul. Ik moet nog even bloedprikken want m’n homocysteine was niet goed. De vrouw die bloed bij mij prikt belt het lab en vraagt of er spoed achter gezet kan worden. De waardes zijn goed, we hebben groen licht, we mogen starten!!! Blijdschap en een hoop tranen… zo bang voor alles..

In de mailtjes van de arts bespreken we de mogelijkheden. De arts zegt mij dat ik een afspraak moet maken op de poli en dat een plekje gereserveerd moet worden in week 5. Het eerste wat ik dacht was oh jeeh week 5 dat duurt nog lang. Niets is minder waar als ik op vrijdag contact opneem. Volgende week woensdag moet ik op het spreekuur komen. een plekje reserveren in week 5 betekend een plek reserveren in Maastricht voor het testen van de embryo’s. WoW! Dit gaat snel. We maken een afspraak voor woensdag 14 december bij dr van Buul voor een echo, het schema en de recepten voor de medicijnen. De dag daarna moet ik nog terug komen voor prik instructies.

de dagen kruipen voorbij..

woensdag 14 december om 14.00 zitten wij bij dr van Buul. Ik krijg eerst een uitgangsecho om te kijken waar ik in mijn cyclus zit op dit moment. We constateren dat ik net een eisprong heb gehad of dat deze er heel snel aan komt. Met 2 a4tjes gevuld met medicijnen voor de apotheek en een bloedformulier vertrekken wij naar de prikpost. Als de uitslag binnen is belt de arts mij voor het verdere verloop. We zitten bijna een uur bij de apotheek en gaan naar huis met een koelbox vol met medicijnen. Decapeptyl, gonal f, utrogestan, paracetamol, pregnyl, etc etc. Teveel maar ik blijf hoop houden dat dit ergens toe gaat leiden.

we rijden naar huis en om 5 uur belt de arts. Ik heb inderdaad m’n eisprong. Dit zorgt ervoor dat ik niet hoef te starten met de pil. Op 21 december moet ik starten met decapeptyl. Iedere dag een spuit… op 16 januari heb ik een AFC echo om follikels te tellen. Die dag krijg ik ook te horen hoeveel eenheden gonal f ik moet spuiten voor het stimuleren van de follikels. 23 januari weer terug voor een echo en op ongeveer 28 januari zal de punctie zijn.

om 6 uur stappen we binnen… weer een hoofd vol met informatie.

we gaan dit doen…. ik ga dit doen!!!

(9)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *